LİMAN, MARİNA İŞLETMECİLİĞİ, GEMİ İNŞAATI VE BAKIMI

ÇANAKKALE LİMAN

Yap-İşlet-Devret modeliyle 2005 yılında işletmeye alınan Çanakkale (Kepez) Limanı; uluslararası ticaret kapsamında genel yük, dökme yük, konteyner, Ro-Ro ve kruvaziyer gemileri ile feribot, petrol tankeri ve kimyasal tankerlere yük elleçleme ve terminal hizmetlerini sunmaktadır. Çanakkale'nin Deniz Hudut Kapısı olan liman, ihracat ve ithalat yüklerine yönelik hizmetlerin yanında kruvaziyer gemilere de ev sahipliği yaparak ülkemiz deniz turizmine önemli katkı sağlamaktadır.

Çanakkale Liman İşletmesi, 2.688 m² açık, 28.745 m² kapalı geçici yük depolama alanına sahiptir. 13.528 m³’lük tank kapasitesi ile 'Türkiye'nin En Büyük' atık kabul tesisini de bünyesinde barındıran Çanakkale Liman İşletmesi, Çanakkale Boğazından geçen gemilerin yakıt ve yağ bazlı atıklarını toplayıp, işleyerek geri dönüşüm kapsamında ekonomiye kazandırarak Türkiye’nin genel sürdürülebilirlik prensiplerine önemli bir katkıda bulunmaktadır.  

Limanda yer alan 13.622 m³’lük akaryakıt antreposu ile Çanakkale Boğazı'ndan geçen gemilere denizcilik yakıtı satışı da yapabilen Çanakkale Liman İşletmesi 5 adet atık toplama gemisi, 3 adet akaryakıt tankeri, 1 adet acente botu ve 1 adet palamar botu ile oluşan bir deniz filosuna sahiptir.

 

WEB SİTESİ